Tips and tricks
25 manieren om een shawl te dragen

Leven met aandacht

Beter slapen, minder stress, meer rust in je leven?

Kom dat met ons mee mediteren tijdens onze stiltedagen.

Jij bepaalt zelf hoe vaak je mee komt doen. Geen ervaring vereist.

Tevreden klanten!

Benieuwd wat anderen over Mindthings vinden? Klik dan op onderstaande links:

Bijzondere ontmoeting

Vertelfestival in het Maastrichtse stadspark. Jong en oud heeft zich op deze prachtige zomerse namiddag verzameld om te luisteren naar de verhalen van amateur- en professionele verhalenvertellers. Ouders zijn met hun kinderen neergestreken op het grasveld en genieten nog even van de mooie dag voor dat werk en school weer beginnen.

Een nogal groezelig uitziende man met warrige grijze haren en lange baard verschijnt opeens in beeld. Beladen met grote tassen, blijft hij bij groepjes mensen staan en biedt hen iets aan. Serieus en nauwgezet spreekt hij iedereen aan, maar bewaart keurig afstand. Soms lijkt het of hij vooral tegen zichzelf praat, want mensen reageren niet op zijn verhaal. Sommigen kijken beschaamd weg, anderen negeren hem volledig en nippen verder aan hun zelf meegebrachte wijn.

Wanneer hij dichterbij komt, blijkt dat hij een "gratis vitamine-advies…ook interessant voor vegetariërs" aanbiedt. Het advies heeft hij met kriebelige letters op een stuk afgescheurd karton geschreven. Zijn ogen stralen een onzekere kwetsbaarheid uit en zijn gedrag is verre van vervelend. Na een vriendelijk ‘nee bedankt’ loopt hij rustig verder naar de volgende potentiëel geïnteresseerde.

Na een hele tijd lijkt ook hier het adagium ‘de aanhouder wint’ van kracht te zijn: een tweetal dames op leeftijd blijft geïnteresseerd staan en hoort zijn verhaal aan. Verbaasd vragen ze of "ze het advies dan ook écht helemaal gratis mogen hebben, er niks voor hoeven te betalen". Zijn ontkennend antwoord is beslist waardevoller dan zijn gratis vitamine-advies: "Weet u, er is nu die actie op televisie van giro 555, geeft u daar maar wat aan".

Reacties

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Nieuwsbrief

Wil jij op de hoogte blijven van de activiteiten van Mindthings en gratis tips ontvangen om je leven te kleuren? Stuur ons dan een mail.

Bekijk hier onze meest recente tips.

Joy Page

"Dream and give yourself permission to envision a You that you choose to be."

 

Agenda

Vitality Circle, ervaringsgerichte netwerkbijeenkomst, vrijdag 6 juli 2018

Start 8-weken cursus Mindfulness maandag 3 september 2018.

Start individuele Mindfulnesscursus: doorlopend.