Tips and tricks
25 manieren om een shawl te dragen

Leven met aandacht

Beter slapen, minder stress, meer rust in je leven?

Kom dat met ons mee mediteren tijdens onze stiltedagen.

Jij bepaalt zelf hoe vaak je mee komt doen. Geen ervaring vereist.

Tevreden klanten!

Benieuwd wat anderen over Mindthings vinden? Klik dan op onderstaande links:

De Week van Alles Moet

Noteer het maar vast in je agenda, van 16 tot en met 19 november is het Week van de Werkstress. Leuk, denk ik nog, heb ik ook eens wat te vieren, word ik ook eens in het zonnetje gezet. Bij de meeste 'Dagen van de...' of ‘Weken van de... ‘ val ik buiten de boot, eh doelgroep. Dag van de Verpleging, Internationale Secretaressedag, Week van de Eenzaamheid, Dag van de Ouderen, zelfs in de Week van de Lentekriebels denk ik...heb ik dat? Eindelijk is het dan zover...nergens voel ik mij zo door aangesproken als door de Week van de Werkstress.

Maar wacht eens even? Heb ik wel werkstress? Ik schaar mij dan wel in de categorie Rupsjes-nooit-genoeg en Bezige Bijtjes, maar werkstress... Nee! Dacht het niet. Ik herken mij wel in een quote van 365 Dagen Succcesvol: Hard werken voor iets dat ons niet interesseert, noemen we stress. Hard werken voor iets dat ons wel interesseert, noemen we passie. En geldt dat niet voor heel veel werknemers of zelfstandigen die zich iedere dag weer met bevlogenheid inzetten voor hun werk?

Ik hoor het overal om me heen: 'druk, druk, druk', maar hebben die mensen werkstress? Past die naam wel...Week van de Werkstress? Zou 'Week van Alles Moet' niet een veel betere naam zijn? Ik sla er de website Checkjewerkstress.nl maar eens op na. Notabene een initiatief van de overheid. Stress op de werkvloer is beroepsziekte nr. 1 en dus gaat de overheid zich ermee bemoeien, want de zorgkosten in Nederland rijzen toch al de pan uit. Maar is niet juist de overheid ook oorzaak danwel medeplichtige in deze? Mensen moeten langer doorwerken, o.k. Dan wil je ze als overheid ook duurzaam inzetbaar houden tegen niet al te hoge kosten. Is het dan opgelost met een website en een week lang de werkstress in het zonnetje? Wil de overheid niet gewoon teveel (van ons)? Het gezin als hoeksteen van de samenleving, meer vrouwen aan het werk, meer vrouwen aan de top, een participatiemaatschappij waarin je mantelzorg biedt aan ouders en zieke familieleden en liefst ook nog een pannetje soep naar de eenzame buurvrouw brengt. Moeten we niet veel te veel, niet alleen van onszelf, maar juist ook van diezelfde werkstress bestrijdende overheid?

Vraag je je nog toch stiekem af of je last hebt van werkstress, bekijk dan eens de top tien van Stresssignalen.

En ik? Ik denk dat ik ook deze 'Week van…' maar aan me voorbij laat gaan. En als ik mezelf dan weer eens voorbij ren omdat ik zo druk ben, zwaai ik wel even naar mijzelf. Jij ook? Toch wat aandacht...at last.Nieuwsbrief

Wil jij op de hoogte blijven van de activiteiten van Mindthings en gratis tips ontvangen om je leven te kleuren? Stuur ons dan een mail.

Bekijk hier onze meest recente tips.

Joy Page

"Dream and give yourself permission to envision a You that you choose to be."

 

Agenda

Vitality Circle, ervaringsgerichte netwerkbijeenkomst, vrijdag 6 juli 2018

Start 8-weken cursus Mindfulness maandag 3 september 2018.

Start individuele Mindfulnesscursus: doorlopend.