Tips and tricks
25 manieren om een shawl te dragen

Leven met aandacht

Beter slapen, minder stress, meer rust in je leven?

Kom dat met ons mee mediteren tijdens onze stiltedagen.

Jij bepaalt zelf hoe vaak je mee komt doen. Geen ervaring vereist.

Tevreden klanten!

Benieuwd wat anderen over Mindthings vinden? Klik dan op onderstaande links:

De kunst van het afleiden

Net als iedere vrouw (en man?!) heb jij waarschijnlijk ook wel van die 'minpuntjes'. Lichaamsdelen waar je net wat minder blij mee bent. Een buikje, een pukkel op je neus of grote voeten.

Niets menselijks is mij vreemd, dus dat geldt zeker ook voor mijzelf. En net als ik, weet je waarschijnlijk dat niemand ooit perfect zal worden en dat diëten, sporten of zelfs nog drastischere methodes wel helpen, maar zelden tot een positief resultaat leiden...in ieder geval niet voor die 'probleemzones'.

Wat dan te doen? Afleiden is het toverwoord!

Gisteren ondervond ik weer eens aan den lijve hoe krachtig afleiden kan werken. Door een blessure aan mijn voet ben ik al enkele weken veroordeeld tot het dragen van tape en een brace om mijn voet. Op zich al niet fijn, maar erger nog: ik pas daardoor in geen enkele fatsoenlijke of elegante schoen. Noodgedwongen draag ik winterlaarsjes (bij deze aangename nazomertemperaturen niet echt een optie) of felroze crocs. In combinatie met toch al stevige kuiten wordt het geheel er niet beter op.


Gisterochtend: vrijwilligersdienst op de tennisbaan (voor mijn zoon). Iedereen (behalve ik) beweegt zich met blote benen, charmante rokjes of broekjes en zongebruind op het tennisveld. Nog voordat ik er ben voel ik mij al ongelukkig over mijn verschijning...roze crocs op een veld vol hoogopgeleide, goed uitziende en energieke dames en heren. Even overweeg ik nog de winterlaarsjes, maar verkies toch het gemak boven het afzien.

Mijn mede-vrijwilligster ken ik alleen via de mail. We hebben afgesproken bij de tennisbanen. Een herkenningsteken hoeven we niet af te spreken...want ja, die brace van mij (en roze crocs).

En inderdaad ze herkent me meteen. Lachend komt ze op me af en steekt me vriendelijk een hand toe. Ik wijs al naar mijn rechtervoet..."je had me zeker meteen herkent". Tot mijn verbazing is haar antwoord heel anders dan verwacht: "Oh nee hoor, het enige dat me opviel was je prachtige jurk, je voet had ik helemaal niet gezien."

Natuurlijk! Is dat niet wat ik de deelnemers aan mijn workshops en individueel stylingadvies altijd leer: haal de aandacht weg. Weg van dat wat je minder mooi vindt en benadruk je sterke punten. Bij deze proefondervindelijk bewezen!

Dus voel jij je ongelukkig over probleemzones (die we allemaal hebben), ga dan lekker afleiden. Hier een paar tips:

  • Zorg voor een opvallend kledingstuk of een accessoire dat je sterke punten benadrukt en de aandacht afleidt van je 'minpunten'.
  • Lichte kleuren vragen om aandacht, donkere kleuren camoufleren. Doe daar je voordeel mee.
  • Laat een stralende glimlach zijn werk doen: de aandacht afleiden naar wie je bent (en niet naar hoe je eruit ziet).


Meer tips nodig om blij te zijn met wie je bent? Ik geef graag het beste van mezelf om het beste uit jou te halen!
Nieuwsbrief

Wil jij op de hoogte blijven van de activiteiten van Mindthings en gratis tips ontvangen om je leven te kleuren? Stuur ons dan een mail.

Bekijk hier onze meest recente tips.

Joy Page

"Dream and give yourself permission to envision a You that you choose to be."

 

Agenda

Vitality Circle, ervaringsgerichte netwerkbijeenkomst, vrijdag 6 juli 2018

Start 8-weken cursus Mindfulness maandag 3 september 2018.

Start individuele Mindfulnesscursus: doorlopend.