Ervaringen van onze klanten met Mindfulness
Kleur je leven

 

Dit vinden onze klanten

Ik heb de training als heel zinvol ervaren, ik heb veel geleerd waar ik nu mee verder kan. Ik vind je heel kundig en betrokken en ben je dankbaar dat je me een paar keer een spiegel hebt voor gehouden (of de buren daar zo blij mee zijn;=)). 

Jos Haemers, deelnemer mindfulness training,
augustus - oktober 2017

De 1-op-1 cursus Mindfulness was intensief en leerzaam. Wilma heeft aandacht voor je vragen, je wensen, je behoeften en helpt je inzicht te krijgen in je vaste patronen en valkuilen. Vervolgens krijg je de handvatten om het voortaan anders te doen.

Roel, volgde een individuele Mindfulnesscursus
mei - juli 2017

Wilma is een heel kundige en prettige cursusleidster. Ze weet je wegwijs te maken in het landschap van Mindfulness. Zeker een aanrader en een cadeau aan jezelf! 

Anne Peters, deelneemster Mindfulnesscursus
maart - juni 2017

Begin dit jaar ben ik begonnen aan de mindfulnesstraining bij Wilma. Wij hadden eerder al telefonisch contact gehad en dit voelde erg prettig, heel persoonlijk. 

Ik was erg nieuwsgierig naar wat me te wachten stond. 

In de voorbereidende informatie stond dat ik moest proberen om zonder verwachtingen de training in te gaan. Lastig is dat, verwachtingen heb je al heel snel. En omdat mijn ervaring me in het verleden heeft geleerd dat je door verwachtingen teleurgesteld kunt worden, schoot een vluchtige gedachte door mijn hoofd: hoe teleurstellend kan zo'n training dan zijn? 

Een uitleg kwam tijdens de eerste trainingsavond: iedere persoon die de training doet, haalt weer iets anders uit de training. Voor iedereen pakt het anders uit. De 'uitkomst' is vooraf niet te voorspellen. 

Nou ben ik sowieso een persoon die snel ergens voor open staat dus voor mij was het geen probleem om me ook voor deze hele nieuwe ervaring open te stellen.

Gaandeweg merkte ik een ontwikkeling op bij mezelf. Steeds dienden zich weer nieuwe inzichten aan. Dingen die ik eigenlijk wel wist maar die ik nu ook echt voelde. Voor mij misschien wel het belangrijkste besef: ik ben altijd bezig geweest met proberen gelukkig te zijn. Nu weet ik dat het prima is om vervelende momenten of periodes te hebben. Ik hoef er niet tegen te vechten maar kan het laten zijn. Dat besef geeft me een hoop rust en dat is waar ik naar op zoek ben.

Ik heb op heel veel dingen die in mijn leven gebeuren geen invloed, maar ik heb wel invloed op de manier waarop ik naar die dingen kijk. 

Om terug te komen op de verwachtingen voorafgaand aan de training: ik had onbewust de verwachting rust te vinden in mindfulness. Die verwachting is uitgekomen maar op een heel andere manier dan gedacht. Ik vind de rust in het mediteren maar zeker ook in het besef dat ik niet hoef te vechten tegen iets negatiefs.

Ik heb de training als zeer positief ervaren. De groep was fijn, de ruimte aangenaam en Wilma is een hele prettige persoon om training van te krijgen. Ze is een liefdevol persoon en straalt rust en vertrouwen uit. 

Een vaak terugkerend onderdeel van de training was de meditatie. Tot vóór de training zag ik mediteren als een manier om te ontspannen, al had ik nog nooit zelf gemediteerd. Nou moet ik zeggen dat het mediteren ook erg ontspannend werkte, soms iets té ontspannend (er klonk wel eens wat licht geronk door de ruimte) maar dat was dan niet helemaal de bedoeling. 

Wilma heeft me ook tussen de bijeenkomsten door telefonisch advies gegeven. Er was voldoende ruimte voor persoonlijke aandacht.

Het werkboek is een mooi naslagwerk voor het geleerde. Alles kan nog eens nagelezen worden en ook het materiaal van de USB stick wordt door mij nog regelmatig gebruikt. 

Uiteindelijk vond ik het jammer dat de training voorbij was. De 8 weken zijn om gevlogen. Ik heb met de groep mooie, leuke en emotionele momenten meegemaakt. Al met al een bijzondere ervaring die ik iedereen aanraad!

Hanneke, deelneemster Mindfulnesscursus
januari - maart 2017

Deze (8-weken) mindfulness-training heeft me veel geleerd. Bij mij is een goede basis gelegd. Ik heb geleerd om van binnenuit te ontspannen en mijn aandacht te focussen. Acceptatie, concentratie en innerlijke rust waren voor mij dè sleutelwoorden. Wilma behoort tot de top in haar vakgebied. Zij weet bij jou het onderste uit de kan te halen en je leven (meer) te kleuren. Haar manier van aanpak en werken, het dikke cursusboek en de USB-stick met heel wat teksten en oefeningen heeft daarbij ook enorm geholpen. Nu de training voorbij is, is het zaak de lijn vast te houden en de gevoel(swereld) iedere keer weer te blijven prikkelen. Dat heb ik aan mezelf beloofd. Dank je wel Wilma voor je geduld en overtuiging die je mij bracht in deze training.

Jean-Marie, deelnemer Mindfulnesscursus
januari - maart 2017 

Goede persoonlijke begeleiding. Betrokken. Goedgezind en staat voor wat Mindfulness inhoudt. Aanrader voor mensen die de cursus willen proberen.

Maikel uit Maastricht, volgde een individuele cursus Mindfulness,
november 2016 - januari 2017 

Stilstaan is geen achteruitgang, hollen geen vooruitgang. Ik heb leren inzien dat jezelf bekijken, ervaren en voelen een essentieel onderdeel is van 'zijn'. Met de hulp van Wilma kan en durf ik stil (te)staan.

Anoniem, Maastricht, deelneemster Mindfulnesscursus
november 2016 - januari 2017 

Ik heb jouw manier van lesgeven als zeer prettig en rustgevend ervaren en de cursus heeft mij nieuwe inzichten gegeven die ik zeer zeker zal blijven toepassen.

Pablo, deelnemer Mindfulnesscursus
november 2016 - januari 2017 

De cursus Mindfulness heeft me veel over me zelf geleerd ,veel lof voor Wilma, kundig en betrokken. Ik zal zeer zeker mijn ervaring delen.

Idy Rutten, deelneemster Mindfulnesscursus
september - november 2016 

Vanuit oprechte interesse en in verband met burn out klachten heb ik de Mindfulness cursus bij Wilma gevolgd. Met een fijne groep gedurende enkele maanden de trainingen mogen doen. De meditaties zijn heel goed te doen, je leert de rust in jezelf weer voelen. Ook ontdek je jouw lijf weer opnieuw vanuit het grenzen verleggen met “aandachtig ademen” als instrument. Hier kon ik zelf nog meer in verdiepen en wist dit ook wel. Goed zorgen voor jezelf, zowel lichamelijk als geestelijk is de essentie van het leven. Dankbaar en met mildheid naar mezelf kijk ik terug op de leerzame trainingen. Mijn voornemen is om nog bewuster te leven. Wilma is als trainster zeer ervaren en geduldig. 

Françoise, deelneemster 8-weken cursus, 
juni-augustus 2016 

Ik heb de Mindfulnesscursus als zeer prettig ervaren. De begeleiding door Wilma is open en persoonlijk. Ik heb Mindfulness in mijn leven kunnen verwelkomen.

Monique, deelneemster 8-weken cursus,
maart - juni 2016 

Hallo Wilma, bedankt voor het sturen van mijn eigen motivatiebrief. Was weer een eye-opener en herinnering aan een leerzame periode. Ben goed bezig, ga wekelijks naar de yoga en ga zwemmen. Op mijn werk ben ik aan een afbouw bezig omdat ik volgend jaar met pensioen ga. Heb momenteel leuk werk, doe het graag en met gezonde stress.Ben blij dat ik mede door de mindfulness, een draai aan mijn leefgewoonte heb gemaakt, ben me meer bewust van wat ik doe/kies. Bedankt!! Marlies

Marlies, individuele 8-weken cursus,
najaar 2014 


Mindfulness heeft een nieuwe wereld voor me geopend! Hoewel je het zelf moet doen en oefenen een onderdeel zal blijven in je leven, is Wilma de ideale lesgeefster die je met veel liefde, warmte en respect de basisbeginselen bijbrengt.

Kirsten, deelnemer 8-weken cursus Mindfulness
januari - maart 2016 

Brengt rust en bewustzijn in drukke dagelijks leven.

Ralph Geraeds, Wijlre, deelnemer 8-weken cursus Mindfulness
januari - maart 2016 

Een heel fijne en nuttige cursus met een praktische insteek. Ik heb echt geleerd met meer aandacht en mildheid te leven en meer in het hier en nu te zijn. Bedankt Wilma!

Nicky uit Maastricht, deelneemster 8 -weken cursus Mindfulness
januari - maart 2016

 

Eind vorig jaar heb ik de Mindfulnesscursus bij Wilma Noteborn gevolgd.
Het waren 8 zeer leerzame avonden waar je leerde om met meer aandacht in 't leven te staan, bewuster ook. Wilma is een cursusleidster die heel goed kan luisteren en kan reflecteren, aandacht heeft voor iedereen in de groep en in alle rust deze lessen begeleid.
Voor mij was het maken van de huiswerkopdrachten soms wel eens lastig omdat de dag/week waarop geacht werd dit te doen vaak zo snel voorbij ging.
Een duidelijke en gevarieerde  cursus waar ik fijne herinneringen aan heb.

Marjon, deelneemster 8 - weken cursus Mindfulness
november 2015 - januari 2016 

Mindfullness
In het tijdschrift had ik al veel gelezen over mindfulness en over mindful leven.
Door de mindfulness cursus werd eindelijk de praktijk inzichtelijk van wat het nou precies inhoudt.
Door de fijne stem van Wilma, mediteerde ik in een fijne groep en in een fijne ruimte.
Door de verschillende thema’s die aangedragen werden, werd ik meer bewust van wat ik al in mijn leven had ingebouwd en wat nog verfijning nodig had.
Fijn om erachter te komen dat prestaties niet altijd nodig zijn en dat het af en toe minder kan.

Deelneemster uit Maastricht die anoniem wenst te blijven, 8-weken cursus Mindfulness augustus - oktober 2015

Ik heb door de cursus geleerd meer in het 'nu' te leven en kan me beter focussen. Ook kan ik beter voor mezelf kiezen; ervaar ik minder stress en geniet meer. Wilma is een lief, krachtig en open mens met humor en veel respect. Dank.

Karen, deelneemster 8-weken cursus Mindfulness
november 2015 - januari 2016 

Heerlijk even tijd voor jezelf onder begeleiding van een fijne juf met een warme stem. Voor heel mijn leven.

Irmgard, deelneemster 8-weken cursus Mindfulness
augustus -  november 2015 

Van maart tot mei dit jaar heb ik de mindfulness cursus bij Wilma gevolgd.

In eerste instantie dacht ik dat mindfulness te zweverig voor mij zou zijn. En het idee om je ‘bloot’ te moeten geven in een groep mensen die je niet kent maakte die gedachten ook niet veel beter. Echter dit was weer een bewijs dat je met je gedachten en gevoelens niet te snel moeten oordelen! Zo bleek: gedachten zijn geen feiten.

Wilma is een fantastische vrouw die op een hele fijne, open, prettige en persoonlijke wijze ons de fijne kneepjes van ‘mindful zijn’ leerde. Dat dit gepaard ging met een zeer aangename en ook gezellige groep maakte de cursusperiode nog aangenamer.

Er wordt je geleerd te moeten stoppen met denken over de toekomst  (einde van de maand, einde van de week, einde van de dag…). 

Je leert je te focussen op het heden, het moment waar je in aanwezig bent. Je bewust zijn van dat moment is een van de vele dingen waar ik nu dagelijks aan denk en mee bezig ben.

Bij stressvolle momenten je gedrag hierbij herkennen, en dan je gedachten, gevoelens en emoties voor 3 minuten op een rijtje zetten geeft veel rust in mijn dagelijkse leven, en ook op het werk.

De meditatie/ ademhalingsoefeningen geven rust in je dag, juist als er geen tijd is. Na de oefeningen is alles een stuk helderder dan voorheen en je kunt bewuster en gerichter bezig zijn met je alledaagse handelingen die zomaar voor lief worden genomen.

De cursus is absoluut van meerwaarde geweest en heeft mij wakker geschut op vele fronten. Het kost tijd (die je er wel voor moet maken) om mindful te blijven denken en handelen.

Zelfs nu na zoveel weken voelt het anders, je leeft bewuster – misschien niet alle dagen en ieder moment van de dag – maar ik staat meer stil bij kleine dingen waar ik wél van geniet.

Hier heb ik voor de rest van mijn leven iets aan gehad! Wilma, bedankt voor deze fantastische leerzame cursus! Een echte aanrader!!

Eva, deelneemster 8-weken cursus Mindfulness
maart - mei 2015  

I.v.m. burn out klachten heb ik me aangemeld voor de cursus Mindfulness. De cursus heb ik als zeer waardevol ervaren en heeft me geleerd dat je mens mag zijn met al je goede en minder goede kanten; dat je fouten mag maken en niet te streng voor jezelf moet zijn.


Het niet oordelen naar jezelf en naar andere mensen toe is prettig.

Leren voelen en ontdekken wat je wel en niet leuk vindt, naar andere mensen luisteren  en meer open minded zijn. Er gewoon zijn.

Het mediteren vind ik een verrijking. Ik word er rustig en bewuster van. Aanvankelijk was ik bang dat dit te zweverig voor mij zou zijn. Ik vond en vind mij erg "aards" maar heb ook geleerd dat dit je soms kan beperken. 

Wilma heeft ons op een zeer prettige  en leuke manier de basis van Mindfulness bijgebracht. Ik heb me op mijn gemak gevoeld en is er niets opgelegd. Ze heeft ons e.e.a. zelf leren ervaren en er was ruimte voor iedereen in onze, overigens hele leuke, groep.

Ilse, deelneemster 8-weken cursus Mindfulness
  maart - mei 2015 

Begin 2014 kreeg ik via het audiologisch centrum van het AZM te horen dat ik tinnitus had. Iets blijvends. De audioloog adviseerde me om een cursus Mindfulness te volgen.

Nooit van gehoord en maar gaan zoeken op internet wat dit in hield. De link met mijn oorsuizingen van een cursus Mindfulness zag ik niet en ik bleef ook maar steeds uitstellen.

Na steeds uitstel en ongunstige tijdstippen van de cursus voor mij kwam ik begin maart 2015 bij Wilma Noteborn terecht voor een cursus Mindfulness.

De eerste twee lessen waren het moeilijkst voor me. De link bleef ik niet zien voor mij en voor de medecursisten zag ik dit grotendeels wel.

Na de cursus naar huis fietsend dacht ik steeds wat ik moet ik ermee? Totdat ik op les drie bij een meditatie-opdracht bij me overkwam dat mijn suizingen minder waren!

Plus dat ik een cursus nooit vlug op geef, je leert altijd wel iets dacht ik, ik maak het zeker af.

Maar de theorie en opdrachten werden steeds leuker, de groep sprak me erg aan en ik durfde ook wat meer uit mijn “vel” te komen.

De meditatie-oefeningen deden me goed en gaven me extra rust.

De link tussen tinnitus, stress en Mindfulness is er zeker. Tijdens mijn vakantie merkte ik nog dat ik minder oorsuizingen had.

En door rust in Mindfulness te vinden moet het ook lukken om voor een gedeelte tinnitus te accepteren.

Wilma is een zeer ervaren en deskundige docent op dit gebied, die er alles aan doet om iedere cursist zijn klacht aan te pakken, om uiteindelijk na 8 weken te kunnen zeggen: “Deze cursus heeft positief op me ingewerkt”.

De toekomst zal het leren hoe het verder met me gaat, maar uiteindelijk heeft de Mindfulness cursus dankzij Wilma goed op me in gewerkt.

Bert H., Maastricht, deelnemer 8-weken cursus Mindfulness 
maart - mei 2015 

Ik heb geleerd dat gedachten geen feiten zijn, dat ik goed en tijdig voor mezelf moet zorgen en dat dit kan door Mindfulness: tijd voor jezelf, leven in het nu door de focus te richten op je adem en je lichaam. Waarnemen zonder hard je best te doen of te oordelen. De cursus heeft me inzicht gegeven in hoe ik functioneer. In die zin dat ik het wel wist maar dat het tijdens de cursus zo helder werd, maar ook dat ik een keuze heb. Ik zie nu kansen in situaties waar ik eerst alleen onzekerheid voelde. Accepteren in plaats van vechten. Voelen in plaats van denken.    

Lizette, individuele cursus Mindfulness en Hooggevoeligheid,
januari - maart 2015 

Ik heb met veel plezier de cursus Mindfulness bij Wilma Noteborn gevolgd. Dit plezier komt aan de ene kant door alles wat ik tijdens de training heb geleerd, zoals niet meer zo veeleisend naar mezelf toe zijn en hoe belangrijk het is om rust te nemen i.p.v. door te blijven rennen. Uiteindelijk levert dat meer op dan het alsmaar door blijven gaan. 

Aan de andere kant vond ik het een fijne cursus door Wilma zelf. Wilma is een warm en open mens. Dit zorgt voor een heel prettige sfeer in de groep waarbij ik me erg op mijn gemak en vertrouwd voelde.
 
Kortom: Een aanrader voor iedereen die in een fijne omgeving iets wil leren.

Alexandra, deelneemster 8-weken cursus Mindfulness
januari - maart 2015 

Ik heb heel veel aan deze cursus gehad. In 8 weken bijzondere dingen geleerd. De aanpak van Wilma is heel prettig, persoonlijk en opbouwend. Een aanrader!

Gabriele, deelneemster 8-weken cursus Mindfulness
januari - maart 2015 

Ik heb met veel plezier de cursus Mindfulness gevolgd. Ik wist van tevoren niet wat mij te wachten stond, maar achteraf kan ik zeggen ik deze ervaring nóóit had willen missen! Ben van mening dat deze cursus voor iedereen geschikt is, dit raakt iedereen. Ik heb veel geleerd over bewustwording; meer stilstaan bij bepaalde dingen en minder oordelen. Ik vond het totaal niet zweverig en we hebben veel gelachen in de groep. Door verschillende meditaties te oefenen kan je makkelijk een keuze maken welke bij jou past. Wilma, bedankt voor deze leerzame lessen!” 

Shirley, Maastricht, deelneemster 8-weken cursus Mindfulness
oktober - december 2014 

Een hele prettige kennismaking met Mindfulness, die je bewust laat worden van hoe je leeft.

Anonieme mannelijke deelnemer 8-weken cursus Mindfulness
oktober - december 2014 

Ik heb deelgenomen aan de 8-weekse cursus mindfulness omdat ik op zoek was naar een manier om wat meer balans in mijn leven krijgen. De cursus heeft me geleerd dat ik daar zelf best wat aan kan doen en hoe ik dat dan moet doen. Hierdoor kan ik beter omgaan met de hectiek van alledag en met de "ups", maar vooral ook met de "downs" van het leven. Je moet wel een zekere discipline kunnen opbrengen, maar als dat lukt krijg je er veel voor terug.  

Jacqueline, deelnemer 8-weken cursus Mindfulness
augustus - oktober 2014
 

Ik zou iedereen Mindthings willen aanbevelen. Wilma begeleidt je op een heel prettige manier. De Mindfulness zelf brengt een heel stuk rust in je leven, je leeft bewuster en er is iets wat er in je verandert. Wat het precies is, kan ik niet verwoorden, maar het is in ieder geval heel positief!

Jenny, deelnemer 8-weken cursus Mindfulness
augustus - oktober 2014

 

Vanwege een hectische periode in mijn leven, raakte ik steeds meer in de knel. Ik legde teveel en te hoge eisen op aan mezelf. Het to-do-lijstje raakte sneller vol, dan ik het kon afstrepen. Het water stond me tot aan de lippen en het leek wel of ik het niet merkte of niet wilde merken, dus bleef ik maar doorgaan.
Men raadde mij aan een mindfulness cursus te gaan doen. Hoewel ik sceptisch was van tevoren, denk ik nu dat iedereen dit zou moeten doen.
Ik wil niet meer door het leven rennen, maar genieten van momenten en van mijn naasten.
Ik kan met recht zeggen dat ik me rustiger en gelukkiger voel en dat wens ik iedereen toe. Ik kan dingen beter loslaten en dat geeft een bevrijdend gevoel.

Je moet er wel tijd en energie in (blijven) steken, maar dat is het dus echt waard.

Wilma is fantastisch, haar deskundigheid, ervaring en persoonlijke begeleiding maken het dat ik haar aanbeveel. 

Diana uit Eijsden , deelnemer 8-weken cursus Mindfulness
augustus - oktober 2014 


Een goede start om daarna zelf aan de slag te gaan met mediteren.

Tom, deelnemer 8-weken cursus Mindfulness
mei-juni 2014 


Het is een zinvolle les. De tijd moet je er goed voor nemen anders lukt het niet. In het begin geen oordelen/verwachtingen hebben, zo kan het alleen maar meevallen.

Myrthe van Meijel, deelnemer 8 - weken cursus Mindfulness
mei-juni 2014


Op 9 april gaf Mindthings een workshop Mindfulness voor mantelzorgers bij het Steunpunt Mantelzorg Maastricht. De resultaten van 12 ingevulde evaluatieformulieren zijn:

9             voldoende nieuwe informatie
3             niet veel nieuwe informatie

12           voldoende leerzame informatie

3             spreker zeer deskundig
9             spreker deskundig
0             spreker ondeskundig

5             geluid goed      
2             geluid matig

Rapportcijfer     3 x 9, 7 x 8 en 2 x 7 ½  
Gemiddeld:  8+

Mooi resultaat!!

Steunpunt Mantelzorg Maastricht, 10 april 2014


De mindfulness training van Mindthings, gegeven door Wilma, vond ik erg leuk en leerzaam. Ik vind dat Wilma de groep op een hele fijne manier heeft begeleid en dat ze met haar rust, kennis en persoonlijkheid een veilige en warme sfeer heeft neergezet. Ik heb de cursus ervaren als een goed inhoudelijke training met zowel aandacht voor het concept mindfulness als persoonlijke ontwikkeling. Het heeft mij geleerd om anders aan te kijken tegen piekeren en stress en mij voldoende handvatten gegeven om ook na de training mindfulness te blijven beoefenen. Sinds ik de cursus volg, heb ik gemerkt dat ik meer rust kan creëren voor mezelf en dat ik me beter kan concentreren. Ik voel me gezonder. Ik zou de training bij Mindthings dan ook aan iedereen aanraden!
M., uit Maastricht, 8 - weken cursus Mindfulness
mei-juni 2014

Ik lijd aan de ziekte van Crohn. Door het mediteren merk ik dat ik minder last heb van de klachten ten gevolge van mijn ziekte. De oefeningen helpen mij de zaken te accepteren zoals ze zijn, dus ook als ik word geconfronteerd met ziekteverschijnselen en pijn.

De Mindfulness is voor mij een verademing, letterlijk en figuurlijk.

Het doen van de oefeningen geeft mij het gevoel, dat dit echt iets is dat ik specifiek voor mezelf doe. Veel om me heen ademt stress en onzekerheid uit.

Hieraan wil ik me niet onttrekken, maar er wel afstand van nemen en het met respect benaderen.

De oefeningen hebben dus al effect gehad. Ook als er telefoon gaat of iemand iets vraagt, vraag ik me eerst af of het voor mij uitkomt. De meditaties helpen in ieder geval om rustig de dag in te gaan. Hoe de dag dan verloopt is altijd een verrassing.

Als het na 8 weken al werkt, ben ik benieuwd hoe het is na een jaar mediteren en zo veel mogelijk mindful zijn.

Bedankt voor je fijne lessen en tips.

Marian Broeks, Heerlen, 8-weken cursus Mindfulness

januari-maart 2014
 

Op 6 november 2013 heeft Wilma een proefles Mindfulness gegeven in de praktijk voor huid- en oedeemtherapie Gerdy Janssen. Het was een zeer leerzame avond die erg gewaardeerd werd door de patienten die de praktijk bezoeken. Zowel de wijze waarop Wilma de proefles gaf als ook de uitwerking die deze training op de deelnemers had, zorgden ervoor dat men naar huis ging met het gevoel inzicht te hebben gekregen in de mogelijkheden die mindfulness, leven met aandacht voor een ieder in de praktijk van alle dag kan betekenen. Wilma namens alle deelnemers aan deze avond heel erg bedankt en graag maak ik van de gelegenheid gebruik je bij deze  uit te nodigen om nogmaals een introductiecursus betreffende mindfullness in mijn praktijk te geven.

Gerdy Janssen huid-oedeemtherapeut te Maastricht.


Ontdekkingsreis in de wereld van Mindfulness brengt inzicht in gedachten, dit ervaren, maar nu kunnen zijn. Zijn zonder belastend te worden in het hier en nu. Mediteren ondersteunt gedachten accepteren en een plek geven.

Marlie, deelnemer aan de 8-weken cursus winter 2013.


Ik heb de cursus als erg prettig ervaren evenals de begeleiding van Wilma. Zij creeerde een veilige en ontspannen omgeving.

Deelneemster aan de 8-weken cursus in de winter van 2013, die anoniem wenst te blijven. 


In de cursus heeft mij het meest aangesproken dat je via de oefeningen Mindfulness leert begrijpen en de zin ervan ontdekt. Door het volhouden van de oefeningen ontdek je de zeer positieve werking van Mindfulness. Ik zou zeker een cursus Mindfulness van Mindthings aanbevelen. Als dit je kan inspireren 'rustmomenten' en ruimte voor jezelf te vinden, is dit zeker een effectief middel. De manier en overdracht van de cursus door Wilma is zeer aangenaam en geeft je alle ruimte en vertrouwen.

Sjef uit Maastricht, nam in augustus 2013 deel aan een 8-weken cursus Mindfulness

Mindfulness? Een aanrader!

Voordat ik aan de cursus mindfulness begon had ik mijn twijfels of het wel iets voor mij zou zijn. Ik had er goede verhalen over gehoord van collega’s en vriendinnen en vond dat ik het toch maar eens moest proberen…. maar of mediteren iets voor mij zou zijn, dat wist ik eigenlijk niet. Tijdens de cursus veranderde die twijfel al snel in enthousiasme. Door de cursus en de meditatieoefeningen ben ik me bewuster geworden van de gejaagde manier waarop ik vaak door het leven ging. Gauw nog even dit doen, dan nog even dat voorbereiden, dan nog even daarheen en daarna nog even vlug boodschappen halen, etc. Door meer ‘mindful’ door het leven te gaan ben ik bewuster geworden van de mogelijkheid om ook eens wat vaker een ‘rustige keuze’ te maken i.p.v. in het drukke tempo door te gaan. De oefeningen zijn voor mij een rustpunt en hoewel ik ze eerst vooral deed omdat het ‘huiswerk’ was en bij de cursus hoorde, doe ik ze nu omdat ik het fijn vind om te doen. Ik vind dat Wilma de cursus op een prettige manier geeft. Ze weet een goede sfeer te creëren en voelt de dingen prima aan. Voor mij was dit de juiste cursus, op het juiste moment en bij de juiste persoon. Het is een mooie ervaring om op terug te kijken en een goede basis om op verder te bouwen. Een aanrader dus!

Jolanda uit Maastricht, nam in 2013 deel aan de 8-weken training Mindfulness


Mindfulness?  Leven met aandacht!

Wat deze kreet voor mij zou kunnen betekenen  voordat ik de cursus ging volgen wist ik niet.  Na het volgen van de 8-wekencursus bij Wilma  wel.  Wilma leert je stap voor stap met behulp van o.a. meditatie en ademoefeningen en “huiswerk”  wat leven met aandacht kan betekenen voor je.  Ik ben me na de cursus steeds meer bewust wat mindfulness doet met mij.  Door het regelmatig blijven oefenen merk ik dat ik rustiger geworden ben. Ik ben me steeds meer bewust van mijn gedachten en wat ze doen met mij en laat ze niet meer zo snel op hol slaan. Ik  oordeel steeds minder snel en accepteer mezelf meer zoals ik ben. De meditatie en ademoefeningen helpen me hier bij. Het volgen van de cursus heeft op mij zeker een positieve uitwerking. Ook bij mindfulness geldt dat door het regelmatig blijven oefenen het steeds meer een onderdeel kan worden van je dagelijks leven.  Daarom heb ik het voornemen om vanaf januari 2013 regelmatig te komen mediteren bij Mindthings. Ik heb ervaren dat mindfulness goed is voor mijn gezondheid. Minder onrust en stressgevoelens.                                                                      Ik vind dat Wilma een plezierige en rustige  manier van lesgeven heeft. Ze straalt ook het mindful zijn uit. Ik heb van haar manier van zijn echt iets opgestoken. Een groot voordeel van het volgen van de cursus bij Wilma is dat de groepsgrootte klein is en er voldoende tijd en aandacht is voor jou en je vragen. Na een paar lessen had het  voor mij iets vertrouwds en ik leerde  vaak wel iets van de ervaring van mijn medecursisten.  Ik keek  altijd weer uit naar de volgende les.

Marlies, nam in 2012 deel aan de 8-weken training Mindfulness


Ik probeer nog steeds te leven met veel aandacht. Iedere avond doe ik in ieder geval de meermeditatie. Als ik in bed lig. Ik merk dat vooral dat dat er voor zorgt dat ik ontspannen in slaap val. Niet meer lang wakker liggen dus en ook geen “rare” gevoelens meer, als het “van de kaart gaan” bij het inslapen. De meermeditatie helpt daar dus enorm bij. Verder probeer ik met name erbij stil te staan als ik weer ga piekeren of invullen. Bewust het gevoel ervaren en dan ook weer loslaten. Gaat de ene keer wat makkelijker dan de andere keer, maar sinds de mindfulnesslessen merk ik wel dat ik er beter toe in staat ben. Sneller mezelf tot rust kan brengen als ik onrustig ben en dat is wel heel belangrijk voor mij. Dit zijn dus eigenlijk zover de twee belangrijkste zaken die ik uit jouw training heb meegenomen. Belangrijk omdat juist die rust voor mij zo belangrijk is, goede nachtrust maar ook die innerlijke rust. Voor het volgen van de training, lukte dat toch maar niet, ondanks vele adviezen en tips die ik al gekregen gehad van personen. Ik kan de training alleen maar aanraden. Het mooie vind ik ook, dat je er zelfs, als je iemand bent die er misschien niks mee heeft en niks in zoekt, er evengoed na 8 weken wat uithaalt. Er zit voor ieder een leer-, herkennings-, erkennings- of “ah ha”- moment in. Daar ben ik van overtuigd en dat is bij veel cursussen/trainingen die hiermee raakvlak hebben echt niet het geval. Ik las laatst nog een artikel in Psychologie over mindfulness. Het komt er regelmatig in terug en bevestigt ook nog eens het nut van de training.
En tenslotte kan ik zeggen dat ik bij jou als trainster in ieder geval het gevoel had, dat je weet waar je het over hebt en niet maar iets uit een boekje overbrengt naar de cursisten. Dat is met name heel belangrijk en tegelijkertijd dan ook nog in staat zijn, na herhaaldelijk de cursus gegeven te hebben, het niet als een herhaling over te brengen. Daarmee bedoel ik, dat het bij mij als cursist niet overkwam, alsof je de training maar weer eens opnieuw ging geven, maar alsof het ook voor jou helemaal nieuw was. Met die uitzondering dat je dan wel wist waar je het over had. 

Danielle uit Simpelveld, nam deel aan een 8-weken training Mindfulness

 

Kleur- en Stijl

Bekijk hier de reacties van onze klanten over ons Kleur- en Stijladvies.

Coaching

Bekijk hier de reacties van onze klanten over onze Coaching.