Dit vinden onze klanten over Kleur-, Stijl- en Imago-Advies
Kleur je leven

 

Dit vinden onze klanten

Weliswaar waren wij niet speciaal voor kleur-en stijladvies helemaal naar Maastricht gereden, maar wel héél erg blij dat we juist bij Wilma terecht zijn gekomen! Het voelde meteen heel vertrouwd en gezellig, een mooie ontmoeting! Heel hartelijk dank voor al jouw handige en bruikbare adviezen en tips. Zo leuk om te zien en te ervaren wat kleuren van buiten maar ook van binnen met je kunnen doen. Ons bezoek aan jou heeft ons moeder-dochter weekend zeker luister bijgezet ;-).

Mara en Gwen
Volgden als moeder en dochter een individueel kleur- en stijladvies
02.06.2018


 

Ik ken Wilma via mijn dochter en spreek haar regelmatig. Het is altijd erg gezellig en allerlei onderwerpen komen tijdens onze gesprekken aan de orde. Toen ik vertelde op zoek te zijn naar een jurk voor de feestelijke opening van het kantoor van mijn man, adviseerde ze mij naar een bepaalde winkel te gaan, namelijk VanDaan in Maastricht. Dat heb ik gedaan en daar ben ik heel goed en kundig geholpen. Uiteindelijk ben ik een aantal keren in de winkel geweest en daar heb ik uiteindelijk twee jurkjes gekocht, één zwarte te combineren met een oranje sjaal en één zwarte met kleine bloemetjes te combineren met een chique groen laktasje. Ik heb veel aan de tips van Wilma gehad en ging vol zelfvertrouwen naar het feest! Dank je wel Wilma! 

Tamara van de Laar, Maastricht


In september 2013 verzorgden we drie workshops Kleur voor de medewerkers van Advocatenkantoor Thuis & Partners. Hieronder enkele reacties van de deelnemers:

Wilma heeft "kleur" gegeven aan mijn avond. Ze heeft de workshop zeer rustig en ongedwongen gegeven. Wilma kijkt niet alleen naar de mens, ze luistert vooral goed. Ben blij haar ontmoet te hebben en haar adviezen volg ik zeer zeker op!

Ik vond de workshop heel ontspannend en verrassend, ik dacht zelf dat ik een lentetype zou zijn vanwege mijn voorkeur voor pasteltinten en tierelantijntjes, blijk ik een wintertype te zijn. En dit gegeven is niet uit de duim gezogen want het bewijs zag je in de spiegel met de desbetreffende kleurenlapjes. Zwart zou mij goed moeten staan, alhoewel ik bij mijzelf zwart niet zo vind staan. Ik denk niet dat ik snel voor de winterkleuren ga voor mijn kleding, maar aan de tip om mijn haren van lichtblond naar iets donkerder te verven, ga ik gehoor geven….de verf is al gekocht. 
Ook leuk om elkaars positieve puntjes qua uiterlijk te benoemen.

Ik heb het ook heel leuk geworden. Ik wil ook een beetje op de kleuren gaan letten. Ze gaf ook goede tips. Ik denk dat mijn eigen smaak hier en daar toch wel de doorslag zal gaan geven.

Was ook leuk (en erg gezellig). Ik had het idee dat we ieder gevoelsmatig toch wel in de juiste richting zaten, maar dat we met name geleerd hebben nog wat accenten te plaatsen (en wat niet te doen).

Ik vond de workshop erg verrassend en heb met eigen ogen kunnen zien wat kleur met iemand doet.

Je ziet echt de kleur van het gelaat of ogen veranderen bij elke kleurstaal die bij iemand voorgehouden wordt. Ik zal de tips en kleuren behorende bij mijn “type” zeker gaan gebruiken en uitproberen. Ik vond het een geslaagde en natuurlijk ook een gezellige avond.

Ik vond het vooral interessant eindelijk eens duidelijk te weten welke kleuren nu wel en niet bij me passen. Als je in een winkel bent, twijfel je immers toch steeds of iets bij je staat of niet en dan ga je toch weer passen. Als ik nu twijfel of een bepaalde kleur wel bij me staat, neem ik mijn kleurenkaart erbij en weet ik meteen of ik goed zit. Je kunt daardoor veel gerichter winkelen. Bovendien is het gewoon een superleuk onderwerp om samen met vriendinnen of collega’s over te kletsen!

Ik vond het een leerzame en gezellige avond met verrassende resultaten. Zal mij benieuwen hoe de veranderingen in kledingaanschaf zichtbaar zullen worden bij de collega’s. Het is en blijft nog lang ná de workshop gespreksthema bij de koffie, dus je mag zeker van een succesvolle workshop spreken!

De kleurenpas zit in de tas en heeft al ”mee gewinkeld”. Handig als je twijfelt of je nu de juiste kleur hebt gekozen of net niet.


Het was leuk gisteravond. Heel mooi om te zien hoe je spreekt en hoe je mensen inspireert! De grote meerwaarde van kleur- en stijladvies: hoe vroeger je weet welk type je bent, hoe waardevoller dat is voor de rest van je leven. Stel je eens voor; al het geld wat je kunt besparen als je niet al die verkeerde kleding in de verkeerde kleuren had gekocht! Dat meen ik echt! Elke meid moet jouw workshop doen! Ik ben blij dat ik 'm op m'n 42e heb gedaan, maar had 'm graag 20 jaar geleden al gedaan!

Brigitte Charpentier, zomertype, deelnemer aan een workshop Kleur.


Alweer een tijd geleden boekten wij (vijf collega’s/vriendinnen) een workshop Kleuradvies. Helaas duurde het nog even voordat deze workshop plaatsvond. Dus voor de shopaholics onder ons was dit zwaar, want het was beter even niks te kopen zodat we geen gevaar liepen de verkeerde kleuren aan te schaffen. Maar vrijdag 17 mei 2013 was het dan zover. We werden warm ontvangen door Wilma boven kledingzaak VanDaan in Maastricht. En onder het genot van een wijntje sloegen we aan het workshoppen. Nadat we eerst nadachten over onze eigen positieve uiterlijke punten en die van anderen, werden we voor een spiegel gezet en werd er met lappen stof en gouden en zilveren sieraden bekeken welk type je bent. Een koel of warm type, een zomer-, winter-, herfst- of lentetype? De uitslag was: drie zomertypes en twee wintertypes. Wilma liet ons de verschillen zien en leerde ons waar je op moet letten om te zien of een kleur al dan niet bij je past, welke kledingstijl bij het type dat je bent past en welke kleuren je wel en beter niet kunt dragen. Ook gaf ze enkele adviezen hoe de positieve punten van je figuur te benadrukken en hoe andere punten naar de achtergrond te plaatsen. Dit alles doet ze zeer tactisch waardoor je je helemaal op je gemak voelt. Tja, en toen alles besproken was wat besproken moest worden en we met een heleboel kennis weer huiswaarts konden keren, werd het de shopaholics te machtig. En moest er toen we door de winkel naar de uitgang liepen, toch even in de kledingrekken gesnuffeld worden. Handig was dat we onze opgedane kennis op die manier meteen konden toetsen. Al met al was het een zeer geslaagde avond. Wilma bedankt voor de fijne avond, je kennis van zaken en je prettige persoonlijkheid waardoor we ons allemaal meteen op ons gemak voelden!

Alexandra, Irene, Marianne, Nettie en Petra


De ‘look en feel’ dragen bij aan een hoger kwaliteit van leven
Voor mijn bedrijf Puur en Balans ben ik voortdurend op zoek naar expertises op het gebied van preventieve gezondheidsbevordering. Gezondheid is een heel complex en breed begrip en naar mijn inzien is het ‘lekker in je vel’ voelen essentieel om je gezondheid te bevorderen. Want hierdoor stroomt de energie in je lijf en leden ook zoals het hoort te stromen. Je uiterlijk en het bijhorend gevoel is een van de onderdelen om dit te kunnen bereiken. Zo kwam ik op het idee om op zoek te gaan naar een professioneel image consultant die mijn deelnemers kan coachen naar een betere look en feel. Na kennismaking met Wilma had ik veel vertrouwen in haar kennis en kunde, zo heb ik haar benaderd voor een ‘try-out’.
Omdat ik graag het nuttige met het aangename combineer, heb ik Wilma gevraagd een workshop ‘Kleur & Stijladvies’ te geven tijdens mijn 41e verjaardagsfeestje (14 april 2013) voor mij en 10 vriendinnen. Het was een schot in de roos, een prachtige dag met waardevolle inhoud. Iedere deelnemer is afgelopen week, ieder op zijn eigen manier, aan de slag gegaan met de tips die ze hebben ontvangen van Wilma.
Geen impulsieve inkopen meer maar eerst eens bij elkaar in de kledingkast kijken alvorens we weer gaan shoppen. En ja het voelt goed, omdat je middels de analyse ook overtuigd raakt van de voordelen die het je persoonlijk oplevert. En de innerlijke (feel) dat straal je uit en dat voelt alsof er een extra sieraad aan je natuur (looks) wordt toegevoegd.
Wilma bedankt voor je fijne energie! En ik verwacht dat je nog vele mensen mag en kan coachen naar een betere look & feel.
Anita Verstappen
Puur en Balans
www.puurenbalans.nl


Het was een leuke workshop met goede tips. In het weekend heb ik meteen de kleuren in mijn kledingkast bekeken en veel komt overeen met de kleurkaart. Bij de kleuren die er niet op staan, vraag ik me vaak af of het wel goed staat. Ooit heb ik een boek "Goed gekleurd, goed gekleed" gekocht. Het heeft dus wel mijn interesse. Bij nieuwe aankopen kan ik met het kleurkaartje nog duidelijker kiezen. Dank je wel.
 
Loura Pleij, zomertype, volgde een workshop Kleur met een VVAO-Kring. Bekijk hier ook de website van Pleij Coaching & Training.

Hoe kleur iets heel meetbaars wordt

Als ik een kledingwinkel binnenwandel loop ik standaard op bepaalde kleuren in de rekken af en laat ik steevast andere kleuren links liggen. Waarom? Omdat je in grote lijnen wel weet welke kleur je goed kan hebben en welke kleur je bijvoorbeeld bleek maakt. Daarom was ik des te meer nieuwsgierig naar wat Wilma me daarover nog zou kunnen bijbrengen… Nou, veel!
Tijdens haar kleurenworkshop zie je hoe je gelaat ‘veranderd’ bij de kleurtinten uit de vier kleur-seizoenen. Ik heb me verbaasd over hoe duidelijk het kan zijn dat bij uitstek de tinten en kleuren van één seizoen bij je passen.  Niet eerder leek iets dat je meestal op gevoel doet, zo concreet en meetbaar te worden.
Na de workshop heb ik met mijn kleurenwaaier in de hand eens goed de klerenkast uitgemest. Met nieuwe aankopen let ik nu ook meer op de tinten die bij mijn seizoen passen. En sta ik voor de spiegel te twijfelen, dan denk ik “wat zou Wilma ervan zeggen?”.
Naast dat onze kleurenworkshop een hele gezellige avond was, heb ik het gevoel dat ik echt wat heb geleerd, waardoor ik nu meer overwogen kledingkeuzes kan maken.

Iverna Nijsten, december 2012, zomertype, volgde een workshop Kleur

Wilma leidt je op een bescheiden maar ook trefzekere en kundige wijze door de avond heen. Je leert hoe anderen naar je kijken en hoe je naar jezelf kijkt en kunt kijken. Je krijgt praktische tips die meteen toepasbaar zijn. En dit alles in een avond met onvergetelijke momenten.
Slechts enkele attributen zijn er nodig: een wit mutsje, een witte cape en een spiegel. Of een maillot, hemdje, twee stokken en een taillelintje ... ik ga het niet verklappen, je moet het gewoon ervaren!  
Ervaar hoe je kan stralen, hoe je innerlijk naar buiten toe komt. Ervaar de kunst van kleuren of hoe specifieke lijnen in je kleding een wereld van verschil maken. Onder leiding van Wilma, voel jij je op het einde van de avond, een ander mens. 
 
Mirtel Gommans, wintertype uit Heerlen, volgde met haar vriendinnen een workshop Kleur en daarna een workshop Stijl

Ik wil geen zwarte kleding meer dragen. Ik draag nu veel meer kleurige kleding. Ik heb daarnaast veel profijt van de kleuren-waaier. Hij zit standaard in mijn tas. Miskopen, doe ik nog maar zelden. Ik shop steeds meer out of the box. Kleurige, aparte kleding, die ik eerst voorbij liep, op weg naar het rek met zwart en grijs, heb ik daar nu oog voor. Het verruimt zeer zeker je blik. En ik overdrijf niet als ik zeg, dat jouw workshop mijn kleedgedrag totaal veranderd heeft. Mijn kledingkast ziet er dan ook heel anders uit. Rood, oranje, geel, bruin en groen voeren de boventoon. 
Over jouw workshop: wat ik erg leuk en positief vond, was het benoemen van de sterke punten van de ander. Werkt goed, zeker voor vrouwen. Daarnaast was ik verbaasd over jouw geheugen, zonder iets te noteren, wist je van vier mensen, het een en ander te reproduceren, wow! Je was ook heel rustig en respectvol naar ons toe. Want ik kan me voorstellen, dat zo'n workshop voor sommige mensen heel dichtbij komt. En het was natuurlijk ook heel gezellig.

Marian den Elzen (herfsttype) uit Roermond, volgde een workshop Kleur.
 
Vaak zit je jaren vast aan een kledingpatroon en laat je je leiden door wat in de winkel hangt. Wilma heeft me weer geleerd om te kijken naar mezelf. Om mijn eigen ik leidraad te laten zijn voor mijn kleding en kleurenkeuze en niet perse wat dan juist in de mode is. Als zomertype kijk ik nu bewust met veel aandacht in mijn klerenkast. Ik combineer nu meer met elkaar en koop minder impulsief.

Marielle Goossens (zomertype) uit  Berg en Terblijt volgde een workshop Kleur


Geef jezelf een kado.  Een kleur en stijl advies van Wilma. Tijdens het kleuradvies kun je zelf heel goed zien wat kleur met je doet. Voorheen droeg ik veel zwarte kleding, daar is duidelijk verandering in gekomen. Heel prettig was het shoppen met Wilma, je gaat met een hele andere kijk de winkel in en komt met andere kleding dan voorheen thuis. Dat is ook in mijn omgeving niet onopgemerkt gebleven.  Mijn zwarte kleding draag ik gewoon op maar dan met b.v. een leuk sjaaltje, uiteraard in de juiste kleur. 

Kerstin Habets (zomertype) uit Vaals, kreeg een individueel Kleur- en Stijl-advies, deed mee aan een Personal Shopping en organiseerde een workshop Kleur voor haar collega's.


Vier vriendinnen op weg naar een workshop kleur bij jou. We wisten totaal niet wat we konden verwachten, en werden aangenaam verrast! In jullie sfeervolle woning werden wij hartelijk onthaald, en meedogenloos achter de spiegel geplaatst.
De analyse was helder en maakte meteen een boel duidelijk. Super wat kleur voor iemand kan doen! We hebben een zeer gezellige middag gehad, die we natuurlijk afsloten met 'sjaaltjes inslaan' in Mestreech.
Bij thuiskomst hebben we onze kasten streng uitgesorteerd met de kleurenwaaier in de aanslag. De kledingstukken die op het stapeltje 'mag niet' kwamen, waren niet eens een verrassing: ze werden toch niet vaak gedragen. Gevoelsmatig wisten we het dus al..
We hebben een 'swap'party gehouden en onderling onze zogenaamde missers geruild. Ideale oplossing en snel een nieuwe garderobe. 
Wilma, bedankt voor alle goede zorgen, we verheugen ons al op de workshop stijl!
 
De vier-havo-vriendinnen Claudia uit Hombourg en Marieke uit Weert (zomer), Yvonne uit Nuenen (lente) en Gabriele uit Leveroy (winter).

Nogmaals dank voor het verzorgen van de alleszins informatieve en plezierige bijeenkomst voor het steunpuntteam gistermiddag. Je adviezen waren zeer kies en met respect voor ieders eigenheid. Knap!

Gertie de Veen
Directrice/bestuurder Steunpunt Mantelzorg Zuid

Teamactiviteit 31.10.2017

Bedankt voor de leerzame ochtend enkele maanden geleden, Wilma. Ik was erg te spreken over de respectvolle manier waarop je de analyse deed en het advies gaf. De tips die ik van je kreeg heb ik al veel kunnen gebruiken bij het opruimen van mijn kledingkast en het aanschaffen van nieuwe items!

Laura, individuele kleuranalyse
december 2016

Mindfulness

Bekijk hier de reacties van onze klanten over ons Mindfulness aanbod.

Coaching

Bekijk hier de reacties van onze klanten over onze Coaching.