Agenda

Nieuwe 8 weken cursus Mindfulness start op maandagavond 3 september 2018.

Stiltedagen

Wil je regelmatig mediteren, maar vind je het moeilijk om thuis te oefenen? Kom dan naar onze stiltedagen. Klik hier voor meer informatie.

Kosten declareren

Werknemers die volgens de CAO een persoonlijk budget opbouwen bij hun werkgever kunnen een Mindfulness cursus vaak bij hun werkgever declareren. Je ontvangt altijd een factuur (voor je werkgever).

Sommige verzekeraars vergoeden Mindfulness in het aanvullend pakket. Je hebt dan een verwijsbrief wegens burnout klachten van je huisarts nodig. Op de site van Zorgwijzer vind je een actueel overzicht van de vergoedingen. Vraag bij twijfel altijd na bij je verzekeraar.

Mindfulness

Onze geest is voortdurend bezig met een ingebeelde toekomst of een herinnerd verleden. We piekeren over iets dat we niet willen of iets dat we juist wél willen. Daardoor vergeten we vaak te genieten van het huidige moment.

Mindfulness leert je je automatische gedachtenpatronen te herkennen en je er anders tot te verhouden. 

Mindfulness is geen therapie, geen ‘quick fix’ om nooit meer te piekeren of geen stress meer te ervaren. Mindfulness leert je te zijn met wat er nu is in het huidige moment. Wat denk je, wat voel je en waar voel je emoties in je lichaam?

Mindfulness is een meditatie- en vaardigheidstraining. Je leert je aandacht gericht en bewust te vestigen op het hier en nu, zonder oordeel, zonder ergens naar te streven en zonder iets te willen veranderen aan wat er is op dit moment.

Tijdens de Mindfulness meditaties leer je je ademhaling te gebruiken als anker om je aandacht te richten op het hier en nu. Benieuwd hoe Mindfulness werkt? Bekijk dan het filmpje in de rechter kolom.

Het aanbod van Mindthings bestaat onder andere uit:
Beroepsvereniging

 

William Shakespeare

Yesterday is history

Tomorrow is a mystery

Today is a gift

That is why we call it

      Present

Hoe werkt Mindfulness?
Mindfulness