Jon Kabat-Zinn

You can't stop the waves, but you can learn to surf.

Tijdsinvestering

Als je optimaal wilt profiteren van het effect van Mindfulness, zorg dan dat je tijdens de cursus iedere dag een uur tijd kunt inruimen om je huiswerkoefeningen te doen.

Hoe werkt Mindfulness

Bekijk dit filmpje door op de afbeelding te klikken.

Vergoeding

Verzekeraars vergoeden soms een 8-weken Mindfulnesscursus.

Dit geldt enkel voor categorie 1 trainers van de VMBN zoals ik.

Soms heb je een verwijsbrief van de huisarts wegens burnoutklachten nodig. Ook wordt de cursus soms vergoed voor mantelzorgers of als preventieve cursus.

Je moet aanvullend verzekerd zijn.

Vraag dit altijd goed na bij je verzekeraar.

Ook het UWV vergoed de cursus soms.

Cursus Mindfulness

Ben jij ook zo goed in multi-tasken, maar doe je alles eigenlijk met halve aandacht? Doe jij alles ’even gauw’ en ren je intussen aan jezelf voorbij? In de cursus Mindfulness leer je om met aandacht in het leven te staan. Mindfulness leert je je automatische gedachtenpatronen te herkennen en je er anders tot te verhouden.

Mindfulness leert je te zijn met wat er nu is, in het huidige moment. Wat denk je, wat voel je en waar voel je emoties in je lichaam? Je adem gebruik je daarbij als anker.

Wat is Mindfulness?

Mindfulness is een meditatie- en vaardigheidstraining. Je leert je aandacht gericht en bewust te vestigen op het hier en nu, zonder oordeel, zonder ergens naar te streven en zonder iets te willen veranderen aan wat er nu is op dit moment. 

Door je aandacht te leren richten op het hier en nu, zul je de vele voordelen van Mindfulness ervaren. Je zult bijvoorbeeld merken dat je je na verloop van tijd beter kunt concentreren, minder laat meeslepen door negatieve gedachten en je meer bewust bent van de mooie dingen in het leven.

Cursusinformatie

De cursus duurt 8 weken. Iedere les duurt 2,5 uur.

Cursusdata

Binnenkort start er weer een 8-weken cursus op:

maandag 3 september 2018 van 19.30 tot 22.00 uur (overige data in deze cursus: 10 september, 17 september, 24 september, 1 oktober, 8 oktober, (geen les i.v.m. herfstvakantie), 22 oktober en 29 oktober 2018).

Individuele cursussen starten op ieder gewenst moment.

Locatie: Gubbelstraat 2 te 6211 CE Maastricht.

Kosten

De kosten bedragen € 325,- (incl. werkboek en een USB-stick met meditaties). Betaling in twee termijnen is op verzoek mogelijk.

Medewerkers van bedrijven kunnen hun persoonlijk budget aanwenden voor vergoeding van de cursus. Werkgevers vergoeden soms (een deel van) de kosten.

Beroepsvereniging

Ik ben lid van de Vereniging Mindfulness Based Trainers Nederland Vlaanderen (VMBN) categorie 1 en van de Vereniging voor Mindfulness (VVM).

Waarom bij Mindthings?

Mijn klanten waarderen dat ik met kleine groepen werk.

Ik ben door opleiding en ervaring deskundig op het gebied van burnout, angst en depressie.

Ik weet wat je doormaakt!

Locatie

In den Rooden Leeuw
Bogaerdenstraat 50
6211 SP Maastricht 

Aanmelden

Download hier het aanmeldformulier of

neem contact op voor meer informatie.